Rabu, 11 Februari 2009

AL QURAN TIDAK HANGUS....SUBHANALLAH..!HAKIMI Harun menunjukkan naskah al-Quran yang tidak hangus selepas rumahnya di Taman Seroja, Kangar terbakar, semalam.


KANGAR 11 Feb. - Seorang pengawal keselamatan terkejut apabila menjumpai senaskhah al-Quran yang masih berada dalam keadaan baik walaupun semua barangan di sebuah bilik musnah dalam kebakaran di Taman Seroja di sini awal pagi ini.

Hakimi Harun, 49, berkata, dia hanya menyedari kejadian itu selepas memeriksa sebuah bilik tingkat atas rumahnya yang terbakar awal pagi ini.

''Pada mulanya saya bersama isteri, Rasila Saad ke tingkat atas rumah untuk mencari kemungkinan ada barangan yang boleh digunakan selepas terbakar.

"Kami menjumpai senaskhah al-Quran yang tidak musnah dalam kebakaran itu sedangkan semua buku dan peralatan lain di bilik yang sama musnah sama sekali," katanya di sini hari ini.

Hakimi percaya kejadian itu merupakan tanda keagungan Allah SWT yang ditunjukkan terhadap kitab suci umat Islam.

Sementara itu, Komander Operasi Balai Bomba Kangar, Mohd. Syukri Mat Zuki berkata, rumah Hakimi adalah salah satu daripada empat buah rumah teres di Taman Seroja yang dijilat api pagi tadi.


( SubhanAllah...Maha Suci Allah....Allah berfirman:(( فبأى ءالآء ربكما تكذبان )) ar Rahman ayat 13 Maksudnya : "Maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?" )

Renung-renungkan dan fikir-fikirkanlah duhai sahabat...

Dipetik dari : Utusan Online / 120209

Oleh SYED RIDZUWAN SYED ISMAIL
ridzuwan.ismail@utusan.com.my